- 28 травня 2021
- Переглядів: 854
Нержавіюча сталь використовується на професійних кухнях. Це і не дивно, адже з цього матеріалу виробляють посуд, столові прилади, поверхні для обробки продуктів, корпуси для кухонного обладнання. Нержавіюча сталь стійка, має гарний вигляд та проста у догляді, але за умови неправильного догляду псується та іржавіє.
На відміну від заліза, нержавіюча сталь має у складі не тільки метал, а і домішки хрому та нікелю. Додавання цих елементів в безпечних пропорціях додають матеріалу стійкості. Вони формують на поверхні невидиму умовну плівку, яка захищає метал від корозії. Тобто, не сам метал не іржавіє, а захисна плівка захищає від цього процесу.
Основні правила догляду за нержавіючою сталю:
- Уникайте засобів, які можуть подряпати поверхню. Краще для миття використовувати м'які губки, мікрофібру, пластикові щітки. Механічне тертя може пошкодити захисний шар, через що утвориться корозія.
- Очищайте за лініями нержавіючої сталі. Якщо ви бачите такі лінії, то терти або протирати краще паралельно їм. Нагадує нарізання м’яса, коли необхідно нарізати за напрямками волокон.
- Зведіть до мінімуму використання жорсткої води, за допомогою установок для пом'якшення. Якщо немає такої можливості, то не залишайте воду на довгий час на поверхні. Адже залишки води утворюють плями та активують процес корозії.
- Додавайте сіль лише у кип'ячу воду, адже прямий контакт з сіллю може викликати локальну корозію.
- Використовуйте перевірені миючі засоби для сфери HoReCa. У нашому асортименті представлені лише перевірені миючі засоби, наприклад, бренд “My Ocean”. Засіб за лічені секунди справляються з пригаром, жиром та залишає посуд та робочі поверхні безпечними.
Правильний догляд за посудом та обладнання продовжить їх термін експлуатації, не втрачаючи ефективності.