Sous Vide (су-від) — «вакуумне» рішення!
Словосполучення Sous Vide прийшло з французької мови і означає «в вакуумі». Історія цієї технології починається в 60-х роках, коли в США і Франції практикували вакуумне пакування харчових продуктів для тривалого зберігання їжі. Після процесу адаптації вакуумної технології, світові ресторани почали її повсюдно використовувати при готуванні страв. З недавно часу технологія Су-Від доступна і для домашнього використання.
Приготування їжі з за принципом використання Sous-vide:
- Продукт запаковується в харчовий пластик, з якого викачується повітря.
- Упаковка поміщається в спеціальну ванну, яка нагріта до необхідної температури.
- Температура підтримується до кінця готування їжі (від 47 до 70-80°С).
Одним з головним секретів технології є те, що повітряний прошарок між продуктами і упаковкою відсутня. Саме тому, температури води і продукту вирівнюється, а страва не псується і не перегрівається. Не варто забувати, що технологія працює тільки при відкачуванні повітря з упаковки. Дана технологія дозволяє легко експериментувати з властивостями продуктів. Наприклад, структура кавуна після готування стає більш щільною і колір стає ще більш яскравим. Рибні та м'ясні стейки виходять неймовірно соковитими, завдяки рівномірному просмажуванню, яке недоступне для традиційного готування.
Купити апарат су-від можна в інтернет-магазині Accord Group, де менеджер проконсультують і допоможуть оформити доставку.