- 21 січня 2022
- Переглядів: 4619
Обробка м'яса або риби — це невід'ємний процес на кухні більшості закладів та об'єктів громадського харчування. Для того, щоб виконувати цей процес швидко та акуратно на професійних кухнях використовуються пилки для м'яса. Які бувають види, чим відрізняються та як вибрати це обладнання читайте у статті.
Що таке пила для м'яса та який її принцип роботи?
Пила для м'яса — це промислове кухонне обладнання, яке використовується для обробки туші тварини на частини. Агрегат дозволяє швидко та легко обробити як свіжу, так і заморожену тушу м'яса чи риби з кістками.
Найпопулярнішими є стрічкові електричні пили. Принцип роботи полягає у обробці м'яса на спеціальній робочій поверхні вертикально розташованою стрічковою пилою.
Де використовуються стрічкові пили для м'яса:
- ресторани;
- супермаркети;
- виробництва;
- їдальні;
- інші об'єкти комунального харчування.
Принцип роботи та конструкція промислової пили для м'яса
Класичний варіант конструкції промислової пилки виглядає так:
- Металевий корпус (в основному він виготовляється з алюмінію або нержавіючої сталі).
- Електродвигун.
- Стільниця, яка безпосередньо призначена для м'яса чи риби.
- Пильне полотно.
- Обмежувачі, які визначають заданий розмір шматочків, що розрізають.
- Товкач, який подає тушу для обробки в робочу зону (саме він забезпечує безпеку експлуатації агрегату).
Оптимальні показники для вашого закладу залежать від обсягів завдань та завантаження.
Види пил для м'яса та їх відмінності
Всі пили для оброблення м'яса поділяються на дві великі групи: дискові та стрічкові. Найпопулярнішими є стрічкові моделі.
Залежно від способу монтажу стрічкові пили для різання м'яса та риби поділяються на наступні групи:
- настільні — компактний варіант промислових пилок, який використовується для відносно невеликих обсягів сировини. Стрічкові настільні пили для м'яса недорогі, не вимагають багато місця. Вони справляються з невеликими шматками м'яса, тому будуть корисні лише для невеликих кафе та закусочних.
- підлогові — використовуються в більшості на великих виробництвах. Підлогове обладнання дозволяє розрізати великі шматки продукції з мінімальною кількістю відходів. Його використовують у підприємствах, м'ясних цехах, ресторанах та їдальнях з великим потоком гостей.
Переваги використання стрічкових пил для м'яса
Стрічкові пили мають безліч переваг:
- просте керування;
- швидке оброблення м'яса при високому швидкісному режимі;
- одержання рівного зрізу без сколів кісток;
- надійність та тривалий експлуатаційний термін;
- наявність регуляторів для забезпечення необхідної форми та розмірів шматочків м'яса;
- простота розбору та доступність всіх частин для промивання;
- ціна на стрічкову пилку для м'яса та кісток доступна невеликим та великим підприємствам, завдяки великій різноманітності виробників, моделей та розмірів.
Популярні моделі та виробники пил для м'яса
Популярним виробником професійних пилок для м'яса є італійський бренд Fimar.
У нас в асортименті представлені популярні моделі стрічкових пил для м'яса від виробника Fimar: SE1550 та SE1830.
Порівняємо характеристики та відмінності кожної з них.
Пила для м'яса Fimar SE 1550 (380 В)
Компактна ергономічна модель для професійної кухні, яка не займає багато місця та здатна виконувати базове навантаження на кухні ресторану чи закладу.
Стрічкова пила Fimar SE 1550 призначена для обробки свіжих або заморожених м'ясних або рибних продуктів, у тому числі з кістками. Пилу відрізняє сучасний дизайн, безпека, зручність та простота в експлуатації. Для безпеки оснащена важелем і аварійною кнопкою, мікровимикачем на кришці пили і гальмом двигуна.
Несуча конструкція, дверцята та робоча поверхня виконані з нержавіючої сталі з анодованим покриттям. Для кращого контакту з продуктом площина руху пилки легко і точно регулюється по висоті, і в сторони.
Санобробка машини проста завдяки двом конструктивним особливостям: всі електричні компоненти знаходяться в задній частині апарату, а дві ручки, що скручуються, дозволяють легко зняти полотно пили, блок і тримач блоку — для зручності чищення внутрішньої поверхні.
Основні характеристики Fimar SE 1550 (380 В)
Довжина полотна |
1550 мм |
Висота пропилу |
150 мм |
Корисна довжина різанняі |
160х150 мм |
Швидкість |
900 об/мин |
Робоча поверхня |
330х300 мм |
Напруга |
380 В |
Потужність |
0,75 кВт |
Розміри |
530х400х850 мм |
Вага |
37 кг |
Пила для м'яса Fimar SE 1830 (380 В)
Ця модель варта роботи з великими обсягами сировини. Має схожі показники продуктивності із попередньою моделлю, але відрізняється великим розміром робочої поверхні, показником висоти пропилу та габаритами.
Стрічкова пила Fimar SE 1830 справляється з обробкою свіжих, заморожених м'ясних та рибних продуктів. Має високі показники безпеки в експлуатації завдяки наявності важеля, що подає, і аварійної кнопки, мікровимикача на кришці пили і гальмом двигуна.
Виконана із нержавіючої сталі високої якості. Зручна у догляді завдяки конструкції: всі електричні компоненти знаходяться в задній частині апарату, а дві ручки, що скручуються, дозволяють легко зняти полотно пили, блок і тримач блоку — для зручності чищення внутрішньої поверхні.
Основні характеристики Fimar SE 1830 (380 В)
Довжина полотна |
1830 мм |
Висота пропилу |
225 мм |
Корисна довжина різання |
225 мм |
Швидкість |
900 об/мин |
Робоча поверхня |
400х400 мм |
Напруга |
380 В |
Потужність |
0,75 кВт |
Розміри |
630х450х970 мм |
Вага |
39 кг |
Як вибрати стрічкову пилу для м'яса для професійної кухні?
На які показники звертати увагу при виборі стрічкової пилки для м'яса:
- Довжина ножа робоча напруга
- Потужність стрічкової пили
- Висота розпилу
- Робоча поверхня.
Також зверніть увагу на шумність та вібрацію обладнання та його функціонал.В окремих ситуаціях корисними можуть бути різні додаткові функції, зокрема, обмежувачі довжини розрізу, система екстреної зупинки, гальмо електродвигуна, система самодіагностики тощо.
Поради щодо експлуатації
Для якісної роботи стрічкової пилки для м'яса та кісток необхідно також звернути увагу на якість полотна для стрічкових пилок.
Для невеликого підприємства достатньо пили середнього розміру з робочою поверхнею 33 на 33 см. Для переробки великих обсягів виробів підійдуть пили з полотном не менше 40 на 40 см.
Крім розміру та довжини полотна також слід звертати увагу на розміри зубців. Щоб отримати оброблені продукти з чистим та акуратним зрізом рекомендується використовувати полотна з дрібними зубцями.
Полотна для пили Fimar мають лазерне заточування, що дозволяє відмінно нарізати кермо, відбивні, заморожену рибу та м'ясо на стейки, кістки будь-яких розмірів.
Обрати та купити промислову пилу для м'яса
Обрати та купити промислову пилку для м'яса можна у компанії Accord Group. Ми офіційні постачальники італійського бренду Fimar.
Для отримання безкоштовної консультації щодо вибору професійної пили для м’яса дзвоніть нам за вказаними номерами: