- 16 січня 2025
- Переглядів: 1872
Чавунна сковорода — золота класика, якій завжди знайдеться місце на вашій кухні. Її головні переваги — міцність, довговічність та рівномірне нагрівання зробили її улюбленицею серед домашніх кулінарів і професіоналів. До того ж з її допомогою легко готувати найрізноманітніші страви — від звичайної яєчні, до соковитих стейків.
Щоб чавунна поверхня зберігала свої унікальні властивості, за нею потрібно правильно доглядати. Наприклад, після покупки чавунної сковороди важливо підготувати її до використання, ретельно вимивши та змазавши поверхню олією. Також сковорідки з чавуну не рекомендують мити в посудомийній машині. Тому зібрали рекомендації для швидкого очищення і для безпечного зберігання чавунної пательні:
- Сіль і вода Сіль крупного помелу служить грубим абразивним миючим засобом. Що потрібно зробити:
- дайте сковороді трохи охолонути;
- насипте в сковороду сіль і додайте трохи гарячої води, щоб сіль трохи склеїлася;
- за допомогою губки протріть з розчином сковороду, приділяючи особливу увагу бортикам сковороди;
- змийте все водою. За необхідності повторіть процедуру.
- Мило і вода Такий спосіб повністю очищає поверхню, змиває масляний шар, який запобігає пригоранню і підсилює смак страви. Що потрібно зробити:
- додайте невелику кількість професійного миючого засобу на поверхню;
- додайте невелику кількість гарячої води й ретельно очистіть металевою щіткою або мочалкою;
- змийте все гарячою водою;
- промийте сковороду повторно миючим засобом і м'якою ганчіркою;
- змийте залишки мила.
- Якщо у сковороди є кришка — зберігайте її окремо. Таким чином всередині не утримується волога і не утворюється іржа.
- Не залишайте в сковороді воду. Вона може вбратися і також викликати іржу. Рекомендуємо протирати після використання сухими рушниками.
- Запобігайте контактуванню розпеченої сковороди з холодною водою, може статися викривлення (деформація і тріскання). Дайте охолонути природним шляхом або обполосніть в гарячій воді.
- Якщо чавунна сковорідка має ребристу поверхню, для її очищення використовуйте спеціальну щітку для грилів або дерев'яний шпатель. А пригорілі залишки можна видалити, замочивши сковороду у гарячій воді на кілька годин, а потім очистивши щіткою.
Чавунна сковорода — надійний помічник на кухні, який радує міцністю, надійністю та універсальністю. Правильний догляд забезпечить їй тривалий термін служби: уникайте посудомийних машин, дбайливо очищайте поверхню та захищайте від іржі. Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете готувати смачні та корисні страви багато років поспіль.
Производитель: Stalgast
Производитель: Stalgast
Производитель: Stalgast