- 29 березня 2021
- Переглядів: 939
З кожним днем температура повітря на вулиці підіймається все вище і разом з цим активуються наші інстинкти. Всі вже звикли, що рішення людина приймає на основі своїх базових інстинктів і звичок. Наприклад, тепла погода провокує вибиратися на природу і смажити шашлики, овочі-гриль, рибу. Провокує, але весь процес дуже довгий і багато хто намагається обійти цю рутину за допомогою улюблених закладів громадського харчування.
Чим же ми можемо допомогти нашим гостям, особливо в період карантинних обмежень? — Запропонувати блюдо-гриль, приготоване на гриль-сковороді і підкопчене на трісках.
Приготувати — 1 половина справи, а друга — очищення кухонного інвентарю. Чавунні сковороди не рекомендують мити в посудомийній машині. Тому зібрали рекомендації для швидкого очищення і для безпечного зберігання гриль-сковороди:
-
Сіль і вода
Сіль крупного помелу служить грубим абразивним миючим засобом. Що потрібно зробити:
-
дайте сковороді трохи охолонути;
-
насипте в сковороду сіль і додайте трохи гарячої води, щоб сіль трохи склеїлася;
-
за допомогою губки протріть з розчином сковороду, приділяючи особливу увагу гребеням і бортикам сковороди;
-
змийте все водою. При необхідності повторіть процедуру.
-
Мило і вода
Такий спосіб повністю очищає поверхню, змиває масляний шар, який запобігає пригоранню і підсилює смак страви. Що потрібно зробити:
-
додайте невелику кількість професійного миючого засобу на поверхню;
-
додайте невелику кількість гарячої води і ретельно очистіть металевою щіткою або мочалкою;
-
змийте все гарячою водою;
-
промийте сковороду повторно миючим засобом і м'якою ганчіркою;
-
змийте залишки мила.
-
Якщо у сковороди є кришка — зберігайте її окремо. Таким чином всередині не утримується волога і не утворюється іржа.
- Не залишайте в сковороді воду. Вона може вбратися і також викликати іржу. Рекомендуємо протирати після використання сухими рушниками.
- Не давайте контактувати розпеченій сковороді з холодною водою, може статися викривлення (деформація і тріскання). Дайте охолонути природним шляхом або обполосніть в гарячій воді.
Наприклад, чавунну сковороду для гриля від Stalgast не рекомендується мити в посудомийній машині, але безпечно і зручно використовувати на всіх видах плит. На борту розташований невеликий носик для легкого зливу розпеченого масла, чим спрощується процес очищення.
При правильному догляді сковорода-гриль з часом ставатиме все краще, а готувати — простіше.