Banner
Banner Mobile
0
Товарів: 0 на 0 грн
Теплове обладнання
Теплове обладнання
Електромеханічне обладнання
Електромеханічне обладнання
Холодильне обладнання
Холодильне обладнання
Печі та пароконвектомати
Печі та пароконвектомати
Барне обладнання
Барне обладнання
Посудомийне обладнання
Посудомийне обладнання
Пакувальне та допоміжне обладнання
Пакувальне та допоміжне обладнання
Посуд
Посуд
Столові прибори
Столові прибори
Сервіровка і фуршет
Сервіровка і фуршет
Інвентар
Інвентар
Нейтральне обладання
Нейтральне обладання
Клінінг та гігієна
Клінінг та гігієна
Обладнання
Обладнання
Інвентар
Інвентар
Нейтральне обладання
Нейтральне обладання

Arcos — опис та каталог виробника

Arcos
  Завантажити каталог

Arcos VS Stalgast

Популярні бренди ножів знайомі багатьом за рахунок своїх параметрів і характеристик: гострота леза, міцність клинка та ергономічність ручки. Наприклад, ножі бренду Arcos популярні серед шеф-кухарів, але багато хто не знайом з не менш популярним аналогом — ножі від бренду Stalgast. Пропонуємо порівняти популярні серії ножів брендів Arcos і Stalgast, для визначення оптимального варіанту ціна-якість. Для порівняння обрали "Ніж кухарський універсальний Arcos" і "Ніж кухарський універсальний Stalgast".

Порівняльна таблиця характеристик

Характеристики

Arcos

Stalgast

Матеріал леза

Нержавіюча сталь NITRUM®, штампована

Нержавіюча сталь, штампована

Формула сталі

X45CrMoV15

X50CrMoV15

Твердість леза за шкалою Роквелла

58

52-54 HRC

Матеріал ручки

Поліоксиметилен (ПОМ)

Поліпропілен

Заклепки на руків’ї

Нержавіюча сталь

Нержавіюча сталь

Колір

Чорний

Чорний

Довжина клинка

20 см

21 см

Можна мити в посудомийній машині

Так

Так

Ціновий діапазон

Вище середнього

Середня

Країна-виробник

Іспанія

Польща

Матеріал леза ножа і метод виготовлення

Перша порівняльна характеристика, яка є основною при виборі ножа — матеріал і міцність леза. Обидві компанії пропонують оптимальний варіант матеріалу леза - нержавіюча сталь, для уникнення корозії при взаємодії з вологою. Arcos ж для власного виробництва вибрав унікальний вид сталі — NITRUM®.

Метод виготовлення ножів в Arcos і Stalgast — штампування, який прискорює процес виготовлення ножів і робить їх більш ергономічними і легкими для руки користувача під час приготування. Штампування виконується автоматизовано на заводі, де все прораховано до найдрібніших похибок.

На противагу виступає також відомий спосіб виробництва — кування. Кування вимагає високої майстерності від коваля: знання всіх температурних режимів сталі, розраховувати сили при ударі молотом по розпеченому лезу, кут удару і багато іншого. Через великий попит, заводи виробляють велику кількість ножів з однаковими параметрами за допомогою методу штампування, уникаючи браку та неточностей за рахунок відсутності людського фактору.

Arcos VS Stalgast

Хімічна формула леза. Які елементи і на що впливають

Формула сталі Stalgast не суттєво відрізняється від формули Arcos. У складі ножів Stalgast більше легованих елементів, які відповідають за твердість клинка. Розберемо формулу сталі ножа Stalgast за елементами. Клин ножа Stalgast виготовлений з X50CrMoV15 сталі:

  • X — леговані елементи, які гарантують додаткову міцність ножа;
  • Cr (хром) — покращує показники гарту металу і додає антикорозійні властивості;
  • Mo (молібден) — міцність клинка, запобігає крихкості і ламкості;
  • V (ванадій) — збільшує інертність ножа до агресивних хімічних середовищ, роблячи більш пружною і підсилює якості хрому.

У бренду Arcos в складі леза X45 легованих елементів, а у Stalgast — X50, що на 5 одиниць більше, ніж у іспанського аналога. Ніж польського виробництва більш твердий і міцний, згідно з хімічним складом сталі.

Твердість ножа за класичною шкалою Роквелла

При виборі покупці орієнтуються на стійкість ножа до пошкоджень і на здатність чинити опір проникненню в нього іншого тіла, в нашому випадку — інгредієнтів. Класичний спосіб вимірювання твердості ножа — шкала Роквелла. Випробування з вимірюванням проводяться шляхом вдавлення в лезо металевої або алмазної кульки. Одиниці вимірювання умовні, які позначаються як HRC або RC. Діапазон вимірювання варіюється від 20 до 67 HRC. Найвища відмітка в 67 одиниць свідчить, що ніж твердий, але крихкий. Оптимальний діапазон твердості для кухонних ножів від 52 до 58 HRC.

Клинок бренду Stalgast має твердість в діапазоні 52-54 HRC, гарантує міцність, попереджає крихкість під час використання. Ножі бренду Arcos також мають високу міцність — 58 HRC, показники входять в діапазон оптимального рівня твердості відповідно до шкали Роквелла. Таким чином, ножі Stalgast і Arcos мають оптимальні рівні твердості, підтверджуючи це хімічним складом сталі (кількість легованих елементів у формулі леза, які розбирали вище). При цьому в Arcos твердість ножа на 4 одиниці вище, ніж у Stalgast, і займає граничну позначку перед твердістю і одночасною крихкістю леза.

Також при виборі ножа важливий кут заточування і геометрія клинка, так, як вони впливають на швидкість і простоту заточування леза. Обидва бренди надають клиноподібну форму ножа, який можуть заточити користувачі з будь-яким рівнем сили.

Матеріал руків'я і його основні властивості

Матеріал ручки також важливий для уникнення ковзання руки під час шинкування або нарізання, для харчової безпеки і для стійкості ручки під час утримання леза руків‘ям. Виробник Arcos використовує поліоксиметилен — промисловий харчовий пластик. Основні властивості якого:

  • низький коефіцієнт тертя;
  • не піддається впливу вологого середовища;
  • має стійкість до широкого кола хімічних речовин.

Виробник Stalgast для виготовлення руків‘я використовує поліпропілен, який має такі властивості:

  • стійкий до агресивних хімічних речовин і екологічний для навколишнього середовища;
  • стійкий до високих і низьких температур;
  • не проводить струм (висока діелектрична константа).

Обидва бренди надають широкий асортимент ножів для вибору оптимальної довжини кухонного інвентарю і для підбору кольорового маркування руків‘я, згідно зі стандартами НАССР. Ножі також можна мити у посудомийній машині.

Скільки коштують якісні ножі?

Цінова політика ножів Arcos у середньому: від 90 грн до 3 000 грн.

Цінова політика ножів Stalgast у середньому: від 35 грн до 2 500 грн.

Європейські виробники гарантують якість

Країна-виробник двох брендів — європейська. Виробництва брендів відповідають міжнародним стандартам якості і періодично проходять сертифікацію.

Який ніж все-таки вибрати?

Можемо зробити висновок, що ножі мають схожі характеристиками і є аналогами. При виборі варто орієнтуватися на власні тактильні відчуття: ергономічність руків’я в руці, гостроту леза та естетичні вподобання. Ніж — основний кухонний інвентар для кухаря, при виборі якого варто звернути увагу на безліч параметрів і характеристик. Вибираємо ідеальні ножі разом.

Вибрати ніж Stalgast




Товар не знайденно

gif

Але, хто шукає - той завжди знайде!

На головну
404

Але, хто шукає - той завжди знайде!

На головну