Сковороди — затребуваний посуд на кухні
В арсеналі кожної кухні є сковорідка, а то й не одна. Обсмажування продуктів — досить поширена техніка приготування. Для правильного обсмажування необхідно вибрати модель, відповідно до розмірів, матеріалу, варіантів використання. Десятки різних характеристик вводить в оману, але яка ж підійде саме вам?
Як підібрати професійні сковорідки
Сковороди — це універсальний предмет посуду для смаження їжі.
На сьогоднішній день представлені десятки видів і марок. На першому етапі перед покупкою, важливо визначитися з основними відповідями на питання: які продукти необхідно обсмажити і яку кухонну плиту використовуєте для цього. Відповідаючи на ці питання, ви з легкістю зможете купити сковороду, яка відповідає вашим потребам і умовам готування.
Розрізняють такі види:
-
Жаровня. Використовують як сковороду, так і форму для запікання. Відмінна риса — широке дно і маленькі ручки з боків. Універсальність ручок полягає в тому, що вони не нагріваються навіть на сильному вогні, завдяки їх прикріпленню методом точкового зварювання. Також дозволяє поміщати сковороди в духовки мінімальних розмірів, чим підкреслюють універсальність посуду.
-
Сковорідка-вок. Часто використовується на азіатській кухні. Відмінна риса — глибока сковорода з опуклим дном. За рахунок своєї опуклості в 2 рази швидше готує їжу, але паралельно вимагає постійного перемішування, аби уникнути підгоряння. У сковороді можна як смажити, так і варити. Посуд витримує великий діапазон температур.
-
Сковорідка гриль. Володіє товстим дном, за рахунок чого прожарювання відбувається рівномірно і довго зберігає температуру поверхні, продуктів. Відмінна риса — ребриста поверхня дна. У таких сковорідках часто зустрічається спеціальний жолоб для скупчення і зливу гарячого масла, якого немає в будь-яких інших моделях. Такий метод робить продукти більш хрусткими. Часто використовується для імітації смаження на відкритому вогні. Ефект створюється за рахунок ґратчастих слідів на шматочках їжі після приготування.
-
Сковорода для млинців. Володіє низькими стінками, товстим дном і довгою ручкою, завдяки чому запобігає опікам, і рівномірно обсмажує тісто. Важливо, щоб сковорідка не деформувалась в процесі використання: вигини і западини провокують нерівномірний розподіл тіста.Також можна зустріти непросмажені грудочки в тісті, які роблять страву неїстівною.
Важливий моментом при виборі — плита, на якій відбувається процес смаження. Наприклад, для індукційних плит краще використовувати посуд з нержавіючої сталі, а чавунні — на електричних.
Де купити сковороду в Україні
Професійна сковорода — посуд для швидких і ефективних рішень. Наприклад, сковороди Atelier Gastro зроблені з висококласної нержавіючої сталі, яка проста в догляді та витривала у використанні. Основною перевагою є сендвіч (багатошарове) дно сковорід, яке заощаджує час на приготування страв внаслідок швидкого й рівномірного прогріву поверхні.
Вибрати відповідну сковороду під ваші параметри можна на сайті Accord Group, або набрати менеджера за номером +38 (044) 33 777 88. Адже, швидкі рішення вимагають швидкої доставки.
Сковороди - Часті питання
- Сковорода з нержавіючої сталі 200 мм Atelier Gastro
- Сковорода чавунна для грилю Stalgast 240x240 мм 049003
- Сковорода алюмінієва з антипригарним покриттям Stalgast Platinum 240 мм 035241
- Сковорода алюмінієва з антипригарним покриттям Stalgast Platinum 280 мм 035281
- Сковорода для млинців Stalgast 255 мм 032261
- Сковорода алюмінієва з антипригарним покриттям Stalgast Platinum 200 мм 035201
- Сковорода ВОК Stalgast 400 мм 037400
- Сковорода алюмінієва з титановим покриттям та індукційним дном Stalgast 280 мм 034281
- Сковорода алюмінієва з антипригарним покриттям Stalgast Platinum 320 мм 035321
- Сковорода з нержавіючої сталі 400 мм Atelier Gastro
- Сковорода з нержавіючої сталі 200 мм Atelier Gastro
- Сковорода чавунна порційна з підставкою Stalgast 240x140 мм 049004
- Сковорода алюмінієва з антипригарним покриттям Stalgast Platinum 200 мм 035201
- Сковорода чавунна для грилю Stalgast 240x240 мм 049003
- Сковорода алюмінієва з антипригарним покриттям Stalgast Platinum 240 мм 035241
- Сковорода ВОК Stalgast 400 мм 037400
- Поверхня для смаження чавунна двостороння (гладка/рифлена) 480x260 мм Stalgast 049002
- Сковорода для млинців Stalgast 255 мм 032261
- Сковорода алюмінієва з антипригарним покриттям Stalgast Platinum 280 мм 035281
- Сковорода для млинців Stalgast 292 мм 032301