- 14 січня 2022
- Переглядів: 2628
Головне завдання на професійній кухні — це оптимізувати всі процеси так, щоб була можливість швидко та легко виконувати виробничі завдання та забезпечити гостю можливість у короткий термін отримати свою страву. Промислова електрична овочерізка призначена саме для цієї мети, тому що за пару годин правильно обраний агрегат може виконувати всі завдання з нарізування, подрібнення та шаткування, які потрібно виконати для денного обсягу роботи.
Яку овочерізку обрати та які ціни на професійне обладнання, читайте у статті.
Типи промислових овочерізок в залежності від продуктивності
Залежно від того, який обсяг продуктів може переробити агрегат, залежить його продуктивність та габарити. Варто заздалегідь визначити майбутні обсяги робіт, щоб вибрати оптимальну овочерізку.
За показником продуктивності промислові овочерізки діляться на 3 види: малі, середні та великі.
- Малі — здатні переробляти від 40-60 кг продуктів на годину. Вони компактні і комфортні в експлуатації. Не займають багато місця та економні в енергоспоживанні.
- Середні — здатні переробити 80-250 кг за годину. Підійдуть для ресторанів та інших закладів із великим потоком гостей.
- Великі — великогабаритні промислові овочерізки найчастіше розміщуються на підлозі. Вони можуть переробити від 250 до 1000 кг на годину. Вимагають відносно більше простору і не такі гнучкі в експлуатації. Підійдуть для їдалень та об'єктів громадського харчування з великими обсягами робіт, часто використовуються на виробництвах.
Яка овочерізка потрібна саме вам?
Щоб вибрати агрегат з оптимальним показником продуктивності, розрахуйте скільки приблизно кілограм продуктів в день вам потрібно для заготовок. З цією кількістю овочерізка повинна справлятися за кілька годин.
Чим промислова овочерізка відрізняється від побутової?
Професійний агрегат відрізняється від домашнього показниками потужності та продуктивності, конструкцією, функціоналом та можливостями.
Обсяг завантажувального бункера у промислової електричної овочерізки значно більший. Двигун професійних агрегатів пристосований до того, щоб безперервно працювати протягом тривалого часу і не перегріватися, що дуже важливо при роботі з великими обсягами сировини.
При виборі овочерізки звертайте увагу на:
- принцип роботи;
- потужність;
- продуктивність;
- габарити;
- наявність змінних насадок, щоб регулювати товщину пластів та отримувати потрібний розмір шматочків;
- стійкість: прогумовані ніжки;
- конструкція складається із мінімуму пластикових деталей; також важливо, щоб агрегат не окислювався від фруктових та овочевих соків, для цього вибирайте моделі з нержавіючої сталі та алюмінію.
Класифікація професійних овочерізок
За способами нарізки буває два види овочерізок ножові та дискові. На професійній кухні найчастіше використовуються дискові моделі. Залежно від моделі овочерізка може мати до 50 насадок. Найпоширеніші у використанні:
- слайсерні ножові диски;
- ножі для нарізування соломкою;
- підрізні диски та решітки для нарізки кубиків.
Диск можна замінювати в залежності від того, що вам потрібно отримати. Овочі можна нашаткувати, нарізати слайсами або соломкою, натерти.
Більше дисків для електричної промислової овочерізки шукайте тут.
Основні плюси використання овочерізки на професійній кухні:
- не потрібно приділяти багато часу на підготовку продуктів до приготування страв, кухарям не потрібно годинами стояти з ножем в руках для здійснення підготовчих процесів;
- обладнання не займає багато місця та не шумить, але при цьому приносить багато користі;
- таке обладнання не залишає сміття та всі відходи залишаються у спеціальній камері, яку легко очистити після використання.
Додаткові можливості овочерізки
Кількість та вид насадок овочерізки визначає її функціональність.
Варто враховувати, що не всі моделі овочерізок можуть нарізати м'які та варені овочі. Якщо ви хочете придбати саме таку промислову електричну овочерізку, звертайте увагу на наявність в агрегаті опції зниженої швидкості обертання ножів.
Не менш важлива і така функція як плавне регулювання швидкостей, оскільки при процесі нарізування дуже важливо правильно виставити потрібну швидкість в залежності від конкретного продукту, щоб досягти ідеальної форми нарізаних продуктів.
Поради щодо експлуатації
Щоб забезпечити якісну роботу ножів, вони повинні бути гострими та періодично загострюватися. Якщо цього не робити, ефективність обробки знижується та зросте навантаження на двигун та інші вузли, що вплине на зниження терміну експлуатації обладнання. Тому бажано, щоб у комплекті були змінні леза різальних дисків, щоб при необхідності їх можна було замінити. Якість овочерізки можна визначити за якістю обробленого продукту: подрібнені плоди мають бути цільною заданої форми та розміру, а кількість відходів має бути мінімальною.
Популярні моделі овочерізок Fimar
-
Овочерізка Fimar TV2500
Овочерізальна машина Fimar TV2500 складається із металевого корпусу, який покритий фарбою для захисту від пошкоджень. Завантажувальний отвір агрегату виконано із харчової пластмаси. Виробничість овочерізки — 250 кг/год. Призначена для різання, тонкого нарізування фруктів та овочів на шматочки різних форм та розмірів, натирання сиру, сухарів, шоколаду, фундуку, шаткування моркви, селери, картоплі, яблук, ріпи, буряків, м'якого сиру моцарелла.
Особливості:
- корпус металевий, покритий стійкою до механічних пошкоджень фарбою;
- завантажувальний отвір із харчової пластмаси;
- вмробничість — 250 кг/год;
- запобіжний вимикач на ручці;
- подвійне отвір для завантаження продукту;
- швидкість обертання ножів: 255 об/хв;
- розміри овального отвору: 155 х 75 мм;
- розміри круглого отвору: 56 мм.
-
Овочерізка Fimar TV3000
Овочерізальна машина Fimar TV3000 повністю виготовлена з харчової нержавіючої сталі. Виробничість овочерізки — 300 кг/год. За допомогою неї можна тонко нарізати і шаткувати різні фрукти та овочі, натирати твердий сир і різати моцареллу, подрібнювати шоколад, горіхи, сухарики та інші продукти.
Переваги овочерізки Fimar TV3000:
- корпус та завантажувальний отвір із харчової нержавіючої сталі;
- виробничість — 300 кг/год;
- запобіжний вимикач на ручці;
- подвійне отвір для завантаження продукту;
- швидкість обертання ножів: 255 об/хв;
- розміри овального отвору 155 х 75 мм;
- розміри круглого отвору 56 мм.
Обрати та купити електричну промислову овочерізку
Промислову овочерізку для кафе, ресторану, їдальні та інших об'єктів харчування можна обрати в асортименті компанії Accord Group. Ми постачаємо професійне обладнання для закладів. В асортименті агрегати італійського бренду Fimar шукайте тут. Щоб отримати безкоштовну консультацію щодо вибору овочерізок, дзвоніть нам: