Апарат для млинців La Monferrina C1/195 Tonda
- Продуктивність 300 порц./год.
- Країна-виробник Італія
- Потужність 3.300 Вт
- Розміри 420x1000x490
- Вага 40 кг
- Виробник La Monferrina
Гуляючи вулицями будь-якого міста неможливо не помітити велику кількість закладів фаст-фуду. І хоч їх спрямування може відрізнятись, кожна людина час від часу куштує подібну їжу. Це обумовлено зручністю та швидкістю, що ми так цінуємо у динамічному темпі життя.
Для того, щоб гості отримали позитивне враження від відвідування вашого закладу, необхідно правильно обрати професійне обладнання для фаст-фуду, яке дозволяє організувати роботу кухні найефективніше. Кожен елемент грає роль, адже необхідно максимально пришвидшити усі процеси та оптимізувати роботу кухні.
У сучасному світі розвиток технологій відбувається постійно. Обладнання для фаст-фуду та вуличної торгівлі не є виключенням. Серед вимог, що ставляться при виборі обладнання, варто виокремити декілька. Безперечно, техніка має бути зрозумілою та простою у використанні, щоб забезпечити працівникам ефективність роботи, в той час як автономність дозволить оптимізувати процеси. Надійність обладнання дозволить зекономити у довготривалій перспективі, а наявність сервісного обслуговування та легкість пошуку деталей спростять ремонт у разі необхідності. Не менш вагомим фактором є ціна, адже розподіл бюджету, а особливо початкових вкладень, є важливим для подальшої економічної стабільності та розвитку бізнесу у цілому.
Як ми згадували раніше, фаст-фуд індустрія охоплює різноманітні напрямки кулінарії, а відповідно й інвентар та обладнання для фаст-фуду, які потрібні у конкретному закладі, можуть відрізнятись. Втім, варто знати основні пропозиції на ринку, щоб переконатись, що на етапі планування враховані усі зони і процеси приготування їжі та напоїв. Маючи готове меню та розуміння, які саме процеси відіграватимуть ключову роль у приготуванні основних позицій, варто скласти детальний список та врахувати високі вимоги та стандарти для закладів харчування, власні побажання, кількість місця, складність процесів приготування, інші обмеження.
Серед основних позицій для кухонь закладів формату фаст-фуд можемо знайти:
Заклади харчування часто обирають обладнання саме з-поміж професійних варіантів через низку їх переваг. Сучасні прилади мають безліч додаткових особливостей, що роблять їх використання легшим та ефективнішим. Наприклад, інтелектуальні системи управління дозволяють мінімізувати витрати та ризики, адже можуть контролювати температуру, стабільну роботу. А певний рівень автономії економить час працівників, до того ж функції фонового моніторингу роботи можуть попереджати про потенційні несправності.
Якщо ж ми говоримо про професійне обладнання для вуличної торгівлі, то тут наявні специфічні характеристики, пов’язані з мобільністю місця роботи. Відсутність постійного доступу до електромережі є одним з ключових викликів, що обмежує вибір обладнання, яке може працювати в таких умовах. Розмір та багатофункційність такого обладнання відіграють ще вагомішу роль, ніж в інших типах фаст-фуду, адже необхідно постійно переміщати його.
Фаст-фуд — це велика індустрія, яка постійно розвивається. Різноманіття форматів закладів швидкого харчування вимагає індивідуального підходу до вибору обладнання. Розглянемо найпопулярніші варіанти, залежно від типу закладу фаст-фуду.
Це мобільні заклади, що спеціалізуються на приготуванні їжі на ходу. Основною особливістю обладнання для фудтраків є його компактність та багатофункціональність. Для таких закладів необхідно обирати портативне обладнання для кухні, яке можна легко встановити в обмеженому просторі: компактні грилі, плити, фритюрниці, холодильники тощо.
Кафе швидкого харчування, як правило, мають невелику площу, тому тут важливо грамотно організувати простір. Та обрати правильне обладнання для кафе, що буде достатньо компактним, але й зможе задовольнити ширший вибір страв для клієнтів, в порівнянні з фудтраками, чи вуличним фаст-фудом. Це можуть бути кавомашини, сковорідки-гриль, пароконвектомати, холодильні вітрини та інше обладнання для забезпечення високої швидкості обслуговування клієнтів.
Фаст-фуд ресторани надають більший асортимент страв і потребують серйознішого підходу до облаштування кухні. Для таких закладів необхідно професійне обладнання для ресторанів, яке дозволить готувати страви швидко і з дотриманням високих стандартів якості. Зможе витримувати перенавантаження під час пікових годин. Сюди відносяться промислові печі, великі фритюрниці, грилі, апарати для виготовлення гамбургерів та інше.
Вуличні точки фаст-фуду спеціалізуються на приготуванні їжі на відкритому повітрі. Обладнання має бути простим, надійним та адаптованим до зовнішніх умов. Тут використовують мобільні жаровні, невеликі фритюрниці, переносні холодильники тощо.
Таким чином, кожен тип фаст-фуд закладу потребує специфічного набору обладнання. Важливо правильно підібрати обладнання відповідно до формату бізнесу, щоб забезпечити його ефективну роботу і відповідати потребам клієнтів.
Фаст-фуд та вулична торгівля поширені по всьому світу. Основна вимога – робота закладів швидкого харчування має базуватись на поєднанні якості та швидкості, щоб задовільнити потреби своїх клієнтів. Залежно від типу закладу – фудтрак, кафе швидкого харчування, фаст-фуд ресторан чи вулична торгівля – обладнання для фаст-фуду варто обирати надійне, враховуючи співвідношення ціни та якості, а також наявну площу для його розміщення і необхідний функціонал, щоб забезпечити найвищу ефективність роботи кухні.
Універсальної відповіді на це питання не існує, втім, якщо скласти чіткий перелік обладнання, необхідного для функціонування конкретного закладу фаст-фуду, можливо розрахувати загальний кошторис. Спираючись на наші дані, з урахуванням співвідношення ціни та якості, вартість одного девайсу у середньому складає 4-6 тис. грн.
Необхідно врахувати особливі умови роботи такого формату, зокрема, відсутність постійного джерела енергії, що компенсується використанням автономних акумуляторів та генераторів, і при цьому обмежує вибір обладнання, яке може функціонувати у таких умовах. Меню варто сфокусувати на одному напрямку стріт фуду, це зробить роботу ефективнішою. Важливо дотримуватись усіх санітарних норм та мати ліцензії і дозволи.
У першу чергу, для цього потрібно обрати напрям закладу та розробити меню. На основі цього складається перелік необхідного обладнання, при цьому варто врахувати ваш бюджет, площу кухні, технічні можливості приміщення. Щоб обрати з безлічі пропозицій одного виду товару на ринку, необхідно зважити такі фактори, як ціна, енергоефективність, легкість у використанні та обслуговуванні, мультифункційність приладів.